Camperen met een slakkengang
Door: jannyhouweling
Blijf op de hoogte en volg Anton & Janny
22 Mei 2012 | Oostenrijk, Villach
Woensdag 16 mei 2012 dag 1 van Utrecht tot Forchheim D. dagtraject 606 km.
Vanochtend om 9:30 uur zijn we uit Utrecht vertrokken. Het weer is koud en onder weg zijn er veel regenbuien en zelfs een hagelbui. De rit verloopt voorspoedig alleen rond Wüchburg staat er file. Rond half zeven zijn we bij de camperplek. Deze is mooi gelegen bij een sportpark en niet ver van het centrum. Gelukkig is het wat minder koud, maar het is te laat om nog iets te ondernemen, daarom eten we iets uit onze voorraadkamer en met een glas wijn is dat best lekker.
Donderdag 17 mei 2012 dag 2 Forchheim
Daar rijdt mijn broer.
Na een koude nacht , gaat de zon schijnen en wordt het gelukkig warmer. Van daag gaan we op familiebezoek. We hebben ons bezoek niet aangekondigd. Het toeval wil dat Hans (rijdend in Forchheim) een camper met een geel nummerbord ziet met achter het stuur zijn broer. Hij zegt: Daar rijdt mijn broer! Ze maken rechtsomkeert en rijden naar hun huis terug, waar wij inderdaad al aangekomen zijn. Het is een hartelijke ontmoeting. We gaan op het terras bij H&H in de tuin zitten ze hebben een rabarberkwarktaart en bij de koffie smaakt dat heerlijk. In de middag gaan we vanaf onze camperplek fietsen langs het Main Donaukanaal naar Erlangen en terug een rit van 35 km over mooie fietspaden en met prachtig weer. ’s Avonds gaan we met H&H uit eten in een origineel Frankisch restaurant. Buiten heeft men een wild zwijn aan het spit en een Beierse blaaskapel speelt er het hoogste lied. Het is vandaag vaderdag in Duitsland, dus de vaders worden getrakteerd op wild zwijn met bier in een muzikale omlijsting van de blaaskapel. Daarna weer naar onze camper.
Vrijdag 18 mei 2012 dag 3 van Forchheim tot Úbersee dagtraject 348 km.
Het is zwaarbewolkt en het zal zeker gaan regenen. Daarom besluiten we om verder te trekken. De tocht gaat naar de Chiemsee. Een groot meer dichtbij München. Je kunt er fietsen want rond het meer is het vrij vlak met mooie fietspaden. En in het zuiden zijn de Alpen te zien.
We rijden op ons gemak naar Übersee, hier is een camperplek bij een boerderij, het is prachtig gelegen, we hebben uitzicht op een dorpje met een wit kerkje en de toppen van de Alpen zijn bedekt met sneeuw. Het is een prettige en mooie plek en inmiddels is het weer is opgeknapt de zon schijnt we kunnen buiten eten, dat wordt dus de BBQ.
Zaterdag 19 mei 2012 dag 4 fietsen bij de Chiemsee.
Het is een prachtige dag. Lekker buiten ontbijten en daarna op de fiets naar Prien een plaatsje aan de Chiemsee, 20 km van hier. Er zijn heel veel fietsers dat is leuk. In Prien nemen we de boot naar Herreninsel, daar bezoeken we het Augustinus klooster. Een veelzijdig gebouw. In 1948 is hier de Duitse grondwet ondertekend de geschiedenis hiervan en het einde van de tweede wereldoorlog met haar politieke gevolgen worden hier uitgebeeld. Bovendien zijn er prachtige ruimten te bezichtigen van koning Lodewijk II van Beieren 1865. En is er een tentoonstelling van schilderijen over de Chiemsee van schilder Julius Exter. Daarna per boot verder naar het Fraueninsel. Dit eiland is kleiner maar heeft wel een leuk kerkje waarin een kerkdienst gehouden wordt met veel jonge mensen in Beierse klederdracht. Heel bijzonder om te zien. We lopen nog wat rond en gaan iets drinken. Er wordt op de terrassen veel bier geschonken. Daarna per boot terug naar Bernau en het laatste traject weer per fiets terug naar ons mooie plekje, een tocht van 40 km en in de laatste kilometers geeft de kilometerteller van de fiets 1000km. aan, dat heb ik sinds 7 april bij elkaar gefietst, een leuk resultaat.
En ’s avonds lekker buiten zitten en luisteren naar het geklingel van de koeienbellen en het gekwaak van de eenden.
Zondag 20 mei 2012 dag 5 nog een dagje Übersee / Chiemsee
Schitterend weer, dat wordt dus weer fietsen. Ditmaal richting Chieming, dat ligt ook aan de Chiemsee. ’s Ochtends om 11 uur fietsen we al langs een bierfeest, en de blaaskapel speelt dan Ein prosie. In Chieming aangekomenblijkt dat de lijn boot over de Chiemsee nog niet vaart, helaas de boot begint over een week hier pas te varen, dus een vaartochteje van deze kant zit er niet in. Dan maar een alternatief zoeken, we rijden meer door de landerijen, dat kan omdat het hier nog redelijk vlak is. Op het laatst krijg ik nog een lekke band die moeilijk te repareren is,daarom maar een eind gelopen maar Anton gaat naar de camper nieuwe banden halen, zo kunnen we toch nog verder. Dag tocht zo’n 40 km.
De camperplek bevalt prima Frau Steiner en haar dochter zijn erg inventief ze hebben een soort boeren slimheid en het gaat er ongedwongen aan toe. ’s Ochtends broodjes service gisteren eigengemaakte ‘torte’ en af en toe koken ze ook bijvoorbeeld Forel of Spätsler en alles gaat op de pof, ben benieuwd wat de rekening zal zijn.
Maandag 21 mei 2012 dag 6 van Übersee tot Wertschach bei Nötsch dagtraject
Vandaag nemen we afscheid van frau Steiner en de mooie camperplek. We rijden door naar Oostenrijk. Eerst was het mooi weer, maar in Oostenrijk wordt het slechter (weer Oostenrijk, waar we bijna altijd slecht weer hebben). We rijden door naar Karinthië en vinden een Acsi camping met een Nederlander als eigenaar. Het regent maar we kunnen de camper zo neerzetten en het binnen gezellig maken. Morgen rijden we weer verder en dan echt naar de Balkan.
31 Mei 2012 - 21:37
Tino:
Volgens mij zijn jullie weer lekker genieten. Veel plezier nog.
Groetjes, Tino